Дринска регата Љубовија 13. јул 2019. године

Дринска регата у Љубовији има традицију од скоро две деценије. Пионири и зачетници ове манифестације спустили су се први пут низ Дрину друге суботе јула 2001. године. Манифестација је прве године бројала свега неколицину мештана и пар пловила, да би се из године у годину број пловила и учесника рапидно растао и достигао број од 2000 пловила и скоро 20.000 људи на води.
Организатор манифестације је општина Љубовија, Тел:015/561-411, и Туристичка организација Љубовија, Тел:015/561-050.
Пловни пут је од Рогачице до Љубовије, старт је у Рогачици, а пристајање у Љубовији у дужини од 40 км, што чини око 9 сати пловидбе и незаборавног дружења у прелепом амбијенту и пријатној атмосфери уз звуке трубе.
За безбедност учесника задужена је полиција, агенција овлашћена за пружање услуга на води, рониоци, спасиоци, редари на копну и води, служба дома здравља која лекарску екипу шаље на воду, а копном учеснике све време прати лекарска екипа у санитетском возилу. Целокупна варошица ставља се у службу манифестације и даје свој допринос, трудећи се да се туристи што боље осећају. Све то прати богат културно - забавни програм који чине: концерти, наступ КУД - а, плесних група, представе за децу и одрасле, спортска дешавања ...
Манифестација се традиционално одржава друге суботе јула. Учесници смештај могу пронаћи у капацитетима сеоског туризма и угоститељским објектима у Љубовији. Све више учесника жели да борави у сеоским домовима, ужива у природи и здравој храни коју наши домаћини могу да им понуде. То су сеоски домови поред Дрине (Узовница, Црнча, Лоњин, Врхпоље, Трешњица, Дрлаче) и у планинским селима (Горње Кошље). Манифестација пружа могућност за незабораван провод. Задовољни учесници преносе утиске својим пријатељима, а резултат тога је повећање пловила из године у годину.